Izdana publikacija "Međimurska županija u brojkama 2007."

03.04.2008

Publikacija je namijenjena svima kojima će ovako dobivene informacije biti potrebne ili korisne u bilo kojoj prigodi (planiranju, donošenju odluka, obrazovanju, u znanstvene svrhe, informiranje). Publikacija će se podijeliti tijelima javne uprave, kulturnim i obrazovnim institucijama, jedinicama lokalne samouprave, medijima. Uskoro će se moći slobodno skinuti s naših web stranica, a građani koji su zainteresirani za podatke mogu se obratiti Uredu.

U odnosu na prošlogodišnje izdanje, publikacija je sadržajno bogatija uz promijenjeni grafički dizajn.

Sadržaj publikacije čine brojčani podaci i grafički prikazi tih podataka koji su svrstani u 19 poglavlja: Opći podaci o županiji, Upravno-teritorijalni ustroj, Stanovništvo, Poslovni subjekti, Zaposlenost, plaće i bruto domaći proizvod, Poljoprivreda i šumarstvo, Industrija, Građevinarstvo, Ekonomski odnosi s inozemstvom, Trgovina, Turizam i ugostiteljstvo, Obrazovanje i kultura, Udruge građana, Zdravstvo, Pravosuđe, Socijalna skrb, Energija i okoliš, Promet i Pregled po županijama.

Podaci se prikazuju na različite načine, zbirno po županijama, po općinama, uspoređuju se s podacima za Hrvatsku i za ostale županije. Izvori podataka su: službena statistička istraživanja Državnog zavoda za statistiku, evidencije Ureda državne uprave, Zavoda za javno zdravstvo Međimurske županije, Hrvatski zavod za zapošljavanje, Obrtnička komora Međimurske županije, Elektra, Međimurje-plin, Međimurskih voda i drugih.

Datoteke uz članak
Međimurska županija u brojkama 4.24 MB

Kontakt

Ured državne uprave u
Međimurskoj županiji

Čakovec, Ruđera Boškovića 2

Telefon: +385 (40) 374 111

Elektronička kontaktna točka: pisarnica@udu-mz.hr

Radno vrijeme: 8.00-16.00 (pon-pet)

Kontaktirajte nas

Ispostava Prelog
Prelog, Trg slobode 1
Telefon: +385 (40) 374-098

* - obavezna polja